Timing

Vi overvejer, hvornår og hvordan, vi skal fortælle Erik, at han skal gå i skole hjemme et stykke tid. Vi ved faktisk ikke, hvordan han vil reagere på det. Alt i alt hælder vi til, at han skal have en uges tid til at vænne sig til tanken og sige farvel til skolen. Han skal have sidste skoledag i folkeskolen torsdag d. 15. april, og så vil vi begynde med at tale om, hvordan det hele skal foregå, i skoletiden fredag. Vi vil præsentere skemaet for ham, VAKS-materialerne m.m. og tale med ham om, hvad vores mål er. Måske vil han endda være med til at fastsætte nogle mål, og måske har han nogle ideer til, hvordan undervisningen kan foregå. Hvis jeg kan finde ud af det, laver jeg muligvis en podcast med den samtale.

Men hvornår taler vi med skolen? Vi har ingen idé om, hvordan den vil reagere – om det er en ekspeditionssag at give orlov, eller de vil true os med al landens ulykker i retning af, at vi ikke skal regne med at han kan vende tilbage til den samme klasse, eller endda skolen, hvis vi tager ham ud. Der er heldigvis et andet barn i klassen, der har haft orlov for at rejse rundt i flere måneder med sine forældre, og det er en god præcedens.

Det er vores mening, at Erik skal følges hen til skolen til den kognitive undersøgelse, som indstillingen til PPR lægger op til, men igen: Det er meget muligt, at skolen vil være på tværs. Det må vi tackle, efterhånden som det opstår. Selv har jeg ikke meget fidus til, at den pågældende psykolog vil komme med et resultat, der kan bruges til noget praktisk, så jeg er lidt ligeglad, men det vil uden nogen tvivl blive revet os i næsen i al fremtid, at alle vanskeligheder skyldes, at Erik ikke blev undersøgt af psykologen, fordi vi valgte at undervise ham hjemme i et par måneder.

Vi er også lidt bange for, at hvis skolen får besked først, og rygtet løber på lærerværelset, så kan én eller anden tankeløs lærer komme til at sige noget til Erik, der røber planen før tid og på den forkerte måde.

Nogen input, hvad disse spørgsmål angår?

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s