Den store verden

I USA og de øvrige vesteuropæiske lande er der vidt forskellige traditioner. I Tyskland er det direkte forbudt at hjemmeundervise sine børn, men der findes en subkultur af kristne familier, der direkte bedrager myndighederne og gør det alligevel.

Også i USA er det, så vidt jeg kan se, overvejende kristne forældre, der hjemmeunderviser, fordi de gerne vil undgå skolens kulturelle påvirkning og visse dele af skolens pensum. Men der er også forældre, der gør det af akademiske årsager – fordi de mener, at de kan gøre det bedre selv. Et eksempel:

http://www.salon.com/life/feature/2009/09/28/confessions_homeschooler/index.html

Og så er der selvfølgelig kombinationer: Kristne familier, som måske ikke er voldsomt imod skolen, men som har mange børn, lyst til at hjemmeundervise og forudsætningerne i orden, f.eks. Susan Wise Bauers familie. Hun blev selv hjemmeundervist, før det blev moderne i USA, og nu er hun universitetslektor, lærebogsforfatter og hjemmeundervisende mor. Hun har sammen med sin mor skrevet bogen The Well-Trained Mind om den undervisningsfilosofi og det pensum, de sammen har udviklet:

http://www.welltrainedmind.com/

Hjemmeundervisning i Danmark ser ud til at være motiveret primært som hjemme hos os: Et fravalg af en skole, der simpelthen ikke kan imødekomme barnets behov, hvad enten det nu er fordi børnene er autister eller har indlæringsvanskeligheder af én eller anden art. Fordi tilbuddet bare ikke er godt nok.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s