18. maj

Først en lektion i dansk – VAKS lyd for lyd nr. 18. Så ligesom i går en pause og afgang til skolepsykologen, som vi skulle møde klokken 10. Jeg synes ikke, hun kan have fået det rigtige indtryk af Erik, for han var anspændt og adspredt, men sådan må det jo være i en testsituation. Det bliver interessant at se, hvad hun har fundet ud af angående hans ‘indlæringspotentiale’, som hun sagde – som om det på nogen måde kan afgøres, hvad han kan lære.

Vi er på vej til H. C. Andersens have (bedre kendt som Eventyrhaven) for at mødes med en fotograf, som skal tage nogle billeder til en artikel om os i Berlingske. Jeg laver det som en lektion i matematik/naturvidenskab, så jeg skal lige have fundet målebånd, papir, blyant, lommeregner, stopur, kompas og andet grej – jeg gav afslag på at lade dem fotografere os herhjemme, fordi her ligner noget, der er løgn.

Opdateret: Det blev faktisk en rigtig god time i H. C. Andersens have. Jeg ville lære Erik om videnskabelig metode – at registrere alt, hvad man på nogen måde kan registrere objektivt – mål, farver, temperatur, orientering i forhold til verdenshjørnerne, materialer etc. uden at springe til teorier om årsager, anvendelse osv. Det var han HELT med på, og gik til opgaven med stor entusiasme. Vi ‘legede’, at vi havde kæmpet os frem gennem junglen og fundet dette mystiske artefakt:

Og så blev der tegnet og målt på livet løs:

Selv fotografen bemærkede, at han var meget analytisk, jeg ville have sagt præcis – i sin tænkning. Vi havde det i øvrigt også sjovt. Vi jokede med, at det var de lokale vilde, der kom og puttede ting og sager i – og undfangede en teori om, at det var offergaver, måske? En teori, der selvfølgelig fandt støtte i, at en vis uregelmæssighed i formen var orienteret mod øst. For vi ved jo, at naturreligioner ofte tilbeder solen. Men vi holdt vores hypoteser strengt adskilt fra fakta, naturligvis. Erik rendte lige hen til et af de andre, tilsyneladende identiske artefakter for at se, om det var orienteret på samme måde. Hvis han havde fået sin vilje, havde vi undersøgt dem alle sammen for at konstatere, om de faktisk var ens, eller de bare tilsyneladende var ens, men på det tidspunkt gad jeg ikke mere.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s