11. juni

Dansk: Lektion nr. 13 i VAKS Rim. Det gik rigtig fint, og så forsøgte jeg mig med lidt pædagogiske hjælpemidler: Scrablebrikker. Anden time: Igen historien om Mik. Ifølge Karina fra Ordzonen har han godt af at repetere den samme tekst/de samme ord mange gange, fordi han skal se dem flere gange, før de hænger fast, ifht. andre børn.

Matematik: 2 sider om klokken i 2. bog for 2. klasse. Han var noget forvirret over klokkeslettene efter tolv middag – 15, 17 osv. Det var jeg nu også selv, kan jeg huske. Derefter videre med bogen – har regnet til og med side 45. Når der må bruges lommeregner, lader jeg ham regne i hovedet eller på papir i stedet. Han skal naturligvis lære at bruge lommeregneren, men den øvelse giver jeg ham ved at lade ham kontrollere sine udregninger en gang imellem.

Historie/natur/teknik: Jeg fandt en bog om den dansk middelalder, jeg har ejet siden 1989 – ‘Sværd og kors – Middelalderens virkelighed’. Den ser ud til at egne sig udmærket – den er beregnet til folkeskolens ældste klasser – så den bruger jeg bare. Vi kan eventuelt læse ‘Den dynamiske middelalder’ bagefter. Jeg skal dog bruge Politikens Danmarkshistorie i et par lektioner mere, så vi får Valdemarstiden med, for ‘Sværd og kors’ starter fra 1240.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s