1. juli

Dansk: Ordark, 1 min. 2 sek. VAKS Vokalalarm lektion nr. 5. Det er forbløffende, hvor god Erik er til at stave – han kan nemt lytte sig gennem et ord og skrive bogstaverne ned, med mindre, naturligvis, de er stumme, eller lyder som et andet bogstav. Bogstavet ‘r’ er faktisk også meget svært at høre. Men den omvendte proces, at tage bogstavlydene og sætte dem sammen, ligger det virkelig tungt med. Han tager i høj grad regler og strategier til sig og bruger dem. Læsning Søren og Mette og Jep ‘En kort, en lang’ og den næste tekst – noget om at der ingen steder er at spille bold i byen. Øvelse i at lytte og opdage rim fra ‘en kort, en lang’. Det er han blevet bedre til.

Matematik: Vi er færdige med at udfylde 2. klasses elevhæfterne. Jeg tror alt i alt, at det var godt, vi gjorde det. Det forekom ganske nemt for ham, og til tider følte jeg, at det var spild af kostbar tid, men jeg ville ikke have fundet de små huller, som vi har fået dækket, hvis vi ikke havde gjort det, og det var også godt, at matematikken ikke var den store udfordring her i starten. Da Erik klappede bogen i, sagde han: ‘Så skal vi videre til næste klasses pensum!’ Det er da den rette ånd 😀

Da det er lidt sommerferie, har Erik fået lov at vælge, om han nu vil høre noget om middelalderen eller en pattedyrsart efter eget valg. Det lader til at være en svær afgørelse. Senere: Han valgte at høre videre i bogen om hverdagsliv i middelalderen: Køkkengrej, madlavning, maden, ølbrygning, krydderier, konserveringsmetoder. Vi når nu til død og sygdomme – det lyder mere spændende.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s