Århus Universitet

Århus Universitet yder særlig støtte til ordblinde studerende:

http://www.dpu.dk/site.aspx?p=13576

De får støtte af en person, der selv er uddannet i deres eget fag, og som kan råde dem til, hvor og hvordan, de skal skære hjørnerne i pensum.

Også Ordblindeinstituttet i Ballerup yder støtte til ordblinde studerende i København, men det er nok mere alment rettet mod deres handicap snarere end deres fag.

Den logiske impuls, når man hører, at nogen er ordblind, er, at der jo også er brug for begavede håndværkere. De kan lave noget med deres hænder. Og det er da sandt nok. Det er bare ikke lige sagen, hvis det ikke er, hvad den unge ønsker. Erik har for eksempel aldrig nogensinde haft interesse for at lave noget som helst med sine hænder. Det, han interesserer sig for, er naturvidenskab og fortællinger, meget gerne fortællinger med et sci-fi eller pseudovidenskabeligt indhold. Noget med plasma, mutationer, sære substanser med antropomorfe kvaliteter og sådan noget. Han siger, at han vil være fysiker, men det er  nu nok fordi, det er, hvad hans storebror vil. Men hvis jeg kan leve længe nok og har nogen indflydelse på det, så bliver han, hvad han ønsker at være.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s