Kælkedag

Jeg har for længst lovet Erik, at den første dag, der var sne nok til at kælke på kælkebakken i H. C. Andersens have, skulle vi ned at kælke, mens alle andre var i skole, og have det hele for os selv. Nu er dagen kommet, og når Erik er færdig med at lave spidse, rette og stumpe vinkler, skal vi af sted.

Engelsk: En lang lektion med først Rosettastone og så Save our Sam. Han er rigtig skrap til at oversætte til dansk – han forstår meget, men taler ikke så godt. Det er ikke så mærkeligt, når han ikke har været vant til at forsøge at formulere sig selvstændigt på engelsk. Det er desuden meget almindeligt, at ordblinde på grund af deres vanskeligheders grundlæggende natur – vanskeligheder med at ‘høre’ fonemerne – har svært ved at ‘finde’ ord, de egentlig godt kender, og blander ord sammen, der lyder ens. Erik siger for eksempel altid ‘madrasse’ i stedet for ‘madras’. Han har åbenbart fået ordet blandet sammen med ‘adresse’.

Matematik: Lidt mere om punkter i koordinatsystem, og nu spidse, rette og stumpe vinkler.

Nede i parken vil jeg forsøge at forklare om potentiel og kinetisk energi og måske også forsøge mig med ‘resulterende kraft’ (vektoraddition) når vi kommer hjem. Se dette herlige site:

http://www.walter-fendt.de/ph14dk/resultant_dk.htm

A propos natur/teknik er vi også bagud. Jeg har ikke brugt den af skolen udleverede bog endnu. Til gengæld har jeg købt tre af BBC’s gode naturserier: En om forskellige biotoper, en om de forskellige dyrearter og en om planternes livscyklus. Desuden en kort, men meget rost serie om vores første kærlighed, Darwin.

Update:

Og så lærte vi det: Der er ikke meget ved at kælke i dyb, nyfalden sne. Kælken glider ikke.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s