4. marts

En lidt halvskidt dag.

Dansk: Det næste opslag – ‘trolden møder drengen’. Det gik rimelig fint.

Matematik: Resten af side 82.

Og så var den (korte) dag gået. Vi kom lidt sent i gang, for jeg var meget sent oppe i går aftes, og Erik skal til musik klokken tolv. Nå, herregud. Der findes vel også dårlige dage i folkeskolen.

Reklamer

6 thoughts on “4. marts

 1. Tusind tak!
  Som du kan se i arkiverne havde jeg meget større ambitioner, da jeg startede, om alle mulige spændende ting i religion, historie og hvad-har-vi. Nu er det bare det basale og nødvendige – at læse, regne, tale engelsk og lidt natur/teknik og basal historie, men det er godt nok. Når jeg ser tilbage på, hvor lidt jeg selv lærte i skolen, og hvor lidt af det, jeg lærte, jeg har haft glæde af, så er det faktisk mest at læse og at regne, der virkelig er brug for.

  • Det er det naturligvis, men jeg tror ikke du skal undervurdere hverken hans motivation, eller dine egne fantastiske planer.

   Jeg er sikker på at man også lærer ved at læse om historie eller religion.

   Vil du ikke få problemer med dem som skal føre tilsyn men hvad han lærer hvis han ikke også får et andet med?

 2. Jo – det kan godt være. Det har jeg faktisk ikke tænkt over. Jeg må så digte noget om, at jeg integrerer religion i historie, hvilket heller ikke helt er løgn.
  Det værste er nok, at jeg ikke lærer ham noget om fysik og kemi. Det burde jeg komme i gang med, men min dag går over stok og sten. Hvis jeg ikke skulle andet end undervise Erik, eller hvis Erik selv kunne læse noget, ville det være rigtig sjovt og lærerigt for os begge to, det her.
  Jeg forstår 100% de amerikanske forældre, der hjemmeunderviser deres børn som et frit tilvalg.

 3. Det er vel også svært at vide en masse om alting – det er jo derfor derfor der er forskellige lærere i folkeskolen.

  Hjemmeundervisning har været i vores tanker i begyndelsen af det franske skoleår. Men det gik så hurtigt godt at det ikke blev nødvendigt.

  Men jeg ville nok have tyet til privatundervisning i de fag jeg ikke er så sikker i.

  Hvordan gør I med venner og sådan?

 4. Bor I i Frankrig? Det er en fantastisk mulighed for jeres børn. Vi overvejer at flytte til USA i en periode, fordi vi tænker, at det er Eriks bedste chance for virkelig at lære engelsk.
  Hvad undervisningen angår tænker vi, at jeg med min aldeles udmærkede matematiske studentereksamen og humanistiske magistergrad burde være vidende nok, så længe han går i fjerde klasse 😀
  Venner – jeg er grundlæggende skeptisk over for behovet (hvad gør folk dog på en farm i Australien?), men vi har tilfældigvis født ham en storebror, der er mindre end to år ældre. De to deler værelse, og de har en masse sammen, så alt i alt tror vi, det er socialisering nok.
  Erik går i skole til gymnastik og musik for at holde kontakt med sin klasse, og kammeraterne er søde til at invitere til at lege og til fødselsdage, men Erik vil ikke, overhovedet. Hvad det skyldes ved jeg ikke helt, men sådan er det.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s