21. marts

Engelsk: ca 30 min. med Rosettastone.

Matematik: Siderne om rumfang. Side 51 i opgavehæftet – han har tidligere regnet rumfangene ud, i dag tegnede han så klodserne. Derefter fortalte jeg ham en smøre om SI-enhederne meter og gram, og hvordan præfikserne milli-, centi- deci- og kilo giver andre enheder. Det hele som forudsætning for at forklare, at en kube på ti gange ti gange ti centimeter (én kubikdecimeter) definerer rumfangsenheden liter.

Dansk: halvanden side i Trampe-peters fåreskind (en halv side kendt, en side ny). Jeg bad ham om umiddelbart at glemme alle teknikkerne fra VAKS, som lidt er ved at tage overhånd, og bare lydere fra venstre mod højre, og det fungerede fint. Selvfølgelig har han den ny bevidsthed om vokalernes to lyde, stavelser m.m. med sig, men hvert ord bliver lidt mindre af et puslespil på den måde. Mit ny budskab er, at han primært skal lydere og kun bruge alle VAKS-teknikkerne, hvis ordet ikke lader sig læse på den måde.

Natur/teknik: En relativt enkel forklaring om planter som grundlag for alle fødekæder – hvordan de tager uorganiske næringsstoffer, vand og kuldioxid og ved hjælp af solens energi laver organiske forbindelser, de kan bygge mere plante af. Lars kom hjem og forklarede, hvordan et monosaccharid ser ud – så lærte jeg også noget i dag.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s