27. april

Matematik: Et par sider i arbejdshæftet – repetition af koordinatsystem. Fuldstændig overflødigt.

Dansk: Afsnit 6 og 7, dvs. tre hele sider, i Grynet. Det var repetition, for Erik havde læst dem med far i påskeferien, men det gik nu ikke specielt godt af den grund.

Natur/teknik: Repetition af bygningselementer med trekanter og buer, så vægtstangsprincippet. Vi forsøgte at filme:

Derefter omdrejningslinjer/punkter (vægtstangsprincippet igen) og tandhjul. Det var Erik helt med på, selvom jeg føler mig på meget usikker grund.

Så videre til et opslag om jordens klimabælter. Der er var et herligt foto af jorden set fra rummet, som vi fik meget godt ud af. Erik benyttede lige lejligheden til at repetere de forskellige opdagelsesrejsendes sejlruter, baggrunden for ønsket om at finde en sørute til Indien, Vasco da Gama og Christoffer Columbus – Erik: ‘han anede bare ikke, at den enorme landmasse lå i vejen! Men det var meget heldigt, for ellers havde vi ikke haft hverken chokolade eller kartofler!’ – og vi snakkede om moderne sejlruter, ønsket om en nordvestpassage, problemerne med pirater i Omanbugten m.m.

Da Niels, Eriks storebror, så kom hjem, kunne Erik løfte mere end 100 kilo, når Niels og jeg stod sammen på den korte ende af brættet! Pænt imponerende faktisk. Fysik funker bare 😀

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s