26. maj

Engelsk: 30 min. med Rosettastone.

Matematik: Konstruktion af trekanter, side 15 og 16 i bogen.

Dansk: Første halvdel af afsnit 5 af ‘En telttur’ – hvilket betyder, at vi bliver færdig med bogen mandag. Jeg går så videre til Dansk for mellemtrinnet – eftersom han under alle omstændigheder læser som en brækket arm, kan indholdet lige så godt være berigende.

Natur/teknik: Vi stryger pt. gennem den udleverede bog. Repetition af lyd og toner – jeg har en lille spilledåse, hvor man kan se tromlen, og den havde vi meget skæg med:

http://www.guleroden.dk/kategori.asp?show=type&kategoriid=62

Planternes livscyklus springer vi over til fordel for den BBC-serie, vi har købt om samme emne.

Videre til human ernæring: Jeg er mildt sagt uenig i den måde, de fremstiller stoffet på. Man må håbe, de har taget sig godt betalt af Dansk Landbrug og Mejeriforeningen for at skrive så meget løgn. Jeg er rent faktisk dybt forarget over, hvor tendentiøst det afsnit er. Hør lige en sætning som den her:

Vi skal bl.a. have nogle stoffer som hedder proteiner. De findes i ost og mælk og en række andre fødevarer.

‘En række andre fødevarer’? Ikke et ord om de suverænt bedste kilder, nemlig æg, kød, fisk og fjerkræ. Afsnittet er anti-kød hele vejen igennem – at vi spiser for meget kød, at vi helt kan undvære kød, at kød er dyrt. Senere igen om protein:

Protein findes blandt andet i mælk, ost, ærter, bønner, havregryn, kød, hjerter, kylling, fisk og torskerogn.

Mælk indeholder 3,4 g protein pr. 100 g, og 4,8 g laktose, dvs. mælkesukker. Et meget dårligt valg, med andre ord, når man skal vælge en proteinkilde. Kød indeholder omkring 20 g pr. 100 g. Det er direkte uhæderligt at nævne de ringeste kilder først og de bedste sidst.

Som kilder til jern fremhæver de ‘lever, havregryn og grønkål’. Javel, ja. Nå, men hjemmeskole eller ej, så har vi altid hjernevasket ungerne med vores synspunkter, så Erik er hverken værre eller bedre stillet med mig som lærer.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s