‘Een kæmpestor møgdag!’

Erik trampede af sted uden at værdige mig et blik, da jeg hentede ham i dag. Den gode nyhed er, at han ingen problemer har med at finde busstoppestedet.

Da jeg endelig fik ham i tale henne ved busstoppestedet erklærede han, at det havde været ‘én kæmpestor møgdag’, men det viste sig efterhånden, at der kun var to problemer: For det første havde han ikke klaret sig så godt i engelsk, og for det andet havde han fået en seddel om læseklassernes ‘ryste-sammen-tur’ til Kerteminde.

Engelsk tog vi os af på vejen hjem: Farver og talord. Han skal også lære bogstavernes navne på engelsk, hvilket jeg ikke helt forstår – det kan de jo ikke bruge til noget.

Det andet er værre: Han har desværre grund til at tro, at han kan undslippe en klasseudflugt ved at skabe sig som en sindssyg – det er nemlig sket engang, hvor læreren ikke mente han kunne ‘tage ansvaret’ for en eddersplitterhysterisk Erik, der bare ikke ville med. Suk. Men det skal blive løgn, skal det. Om nødvendigt kører jeg med til Kerteminde i rutebilen.

Lektier: I lyset af hvor møgagtig hans dag havde været, besluttede vi at nøjes med det halve af letlæsningsbogen ‘Tyven’ i stedet for det hele, men da det kom til stykket nægtede Erik at stoppe midtvejs, så han læste det hele. Det tog en halv times tid.

Vi lever og dør med hans små frem- og tilbageskridt, og det er opslidende. Men sådan er det vel at være forældre.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s