Amatører, hundehoveder

http://politiken.dk/indland/ECE1611586/kommuner-vender-det-blinde-oeje-til-ordblinde/

Nogle kommuner vil åbenbart ikke konstatere at børn er ordblinde. De vil ‘ikke sætte etiketter på børnene’ siger de. Og ‘det vil ikke gøre nogen forskel i forhold til den undervisning, vi tilbyder’.

HOLD. DA. KÆFT. Det er jo et gigantisk svigt. Det er billigere på kort sigt, men hvad med de børn, der aldrig bliver produktive samfundsborgere med den tilgang? Hvad nu, hvis lægen på skadestuen nægtede at tage røntgenbilleder, fordi han ikke havde ‘brug for at sætte etiketter på folks arme og ben’ som værende brækkede?

Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle komme til at sige noget pænt om Antorini, men idéen om at teste systematisk fra børnehaveklassen – og, forhåbentlig, gøre noget ved afdækkede problemer – er helt rigtig.

Odense Kommune er ikke den værste – men også i vores skole gik der flere år med ‘kan I ikke læse lektier med ham’ efter at det var konstateret, at Erik ikke lærte bogstaverne ligesom andre børn. Efter at vi havde fortalt dem, at hans far var ordblind. Efter at vi havde fortalt dem, at han hadede skolen og nægtede at læse lektier.

Det går heldigvis meget bedre ude i Højme nu. Han tager glad af sted om morgenen, og lærerne siger, at han er positiv over for undervisningen. Jeg synes, de har for mange ikke-boglige fag – husgerning, sløjd, håndarbejde, svømning og idræt – i lyset af at disse børn har ekstra brug for ekstra træning i de boglige fag, men det er jo ‘gammel strøm’ i forhold til indlæringsvanskeligheder – at de har noget med den motoriske udvikling at gøre.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s