Opdatering

Det går ganske enkelt strålende. Jeg er simpelthen rørt til tårer over hvor fantastisk den skole og lærerstab er.

Erik er selvfølgelig stærkt udfordret, men de tager fat hvor han er, og vi hører ikke en masse crap om hans personlighed. De arbejder med det. De udlovede for eksempel is til hele klassen, når han kendte alle de andres navne, og det holdt hårdt, jeg mener … der er hele seks i klassen inklusive Erik, så det var jo en udfordring *suk*

De har indstillet ham til at være med på holdet for højt begavede elever, og det glæder vi os over, dels fordi vi tror han vil lære noget og at der vil være andre børn, han svinger godt med, men også fordi han har kæmpet med at føle sig ‘dum’ i mange år.

Det vigtigste er selvfølgelig at det går fremad rent fagligt, og det gør det. Han er begyndt at forstå og tale en masse engelsk, men han kan selvfølgelig hverken læse eller skrive det endnu. Alting kommer til at ske så meget langsommere end med hans søskende.

Men hele sidste år kunne de næsten ikke få ham til at skrive noget som helst. Det skyldtes selvfølgelig, at han var bange for at fejle, men også at der var så uendelig langt fra det han ville til det han kunne skrive. Nu har de lige fået ham til at skrive ‘en indledning’. Han og de andre skulle kun skrive en indledning. Det kunne han lige overskue, så han skrev: Jeg glemmer aldrig den dag katten døde. Især fordi det viste sig at den slet ikke var en kat.

Jeg kunne ikke drømme om at fortælle ham, at intelligens og kreativitet er vigtigere end skolelærdom, for han er ikke nået til det niveau af skolelærdom, hvor det er sandt, og der er stadig en reel fare for at han ender, hvor jeg har set mindst én bekendt ende: I et job, han er sindsygt overkvalificeret til, frustreret og rasende og en selvhævdende plage for sine omgivelser.

Jeg vil gøre alt hvad jeg kan for at støtte og ophjælpe hans uddannelse. Det samme gælder hans far. En af de ting, vi sigter efter, er at han skal klare sig på niveau med sine evner og få en uddannelse, han kan udfolde sig lykkeligt med. En af de ting, vi ville være kede af, er at hans søskende klarer sig markant bedre på traditionelle statusparametre, men på den anden side set: Hvis de lader det komme imellem sig, så har vi svigtet alvorligt som forældre.

Reklamer

One thought on “Opdatering

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s