Højmeskolen

[Fra august 2014 går Erik ikke længere på Højmeskolen]

Om Læsecenteret, fra skolens hjemmeside:

Læsecentret, som fra august 2011 placeres på Højmeskolen, er Odense Kommunes tilbud til elever med massive læse-, skrive-, og staveproblemer.
Læsecentret er et tilbud til elever fra 4.-6. klassetrin. Der optages årligt 18 elever, som med udgangspunkt i differentieringsbehov og alder deles i 3 grupper- fordelt med ca. 6 elever.

Tilbuddet retter sig mod normaltbegavede elever, der har meget svært ved at læse. Det forventes, at eleverne kan profitere af et kursuspræget forløb på ½-1 års varighed. Eleverne bør have en modenhed, der betyder, at de vil være motiverede for et særligt tilbud og for at arbejde målrettetmed vanskelighederne. Det forventes tillige, at eleven kan leve op til skolens almindelige normer.

En elev kan indstilles til Læsecenteret, hvis elev, forældre, skole og PPR finder, dette vil være en god idé. Det forudsættes, at eleven har modtaget en omfattende specialundervisning. Der skal fra elevens side være en motivation og et ønske om at arbejde med de specifikke vanskeligheder.

Det forventes endvidere, at elevens lærere er parate til at inddrage IT-kompensation og tilhørende læringsstrategier i deres undervisning efter elevens ophold i Læsecenteret. I løbet af skoleåret indkaldes elevens lærere til et IT-kursus, hvor de relevante programmer og støttefunktioner præsenteres.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s